Posádka sanitky s pacientom zasahovala cestou do nemocnice aj pri nehode

22.03.2007 Poprad

Poprad 22. marca (TASR) - Posádka sanitky smerujúca s pacientom s poranenou hlavou zo Štrby do popradskej nemocnice, zasahovala v stredu neskoro večer aj pri dopravnej nehode, ktorá sa stala krátko predtým na ceste medzi Svitom a Popradom.
\"Došlo ku kolízii služobného osobného vozidla železničnej polície s kamiónom. Auto bolo prevrátené v priekope na ľavom boku. Pri nehode sa zranili dvaja muži, ktorí boli pri našom príchode na miesto už mimo vozidla, \" informovala vedúca zásahového tímu MUDr. Zuzana Priputníková z Emergency Medical Service.
Spresnila, že 27-ročného vodiča z Popradu vyslobodili z auta okoloidúci. Spolujazdca, 23-ročného Popradčana náraz vymrštil cez predné sklo. Obaja zranení boli pri vedomí. Vodiča ošetrila privolaná posádka Rýchlej lekárskej pomoci z Popradu a následne ho dopravila do nemocnice.
Spolujazdec utrpel poranenia krčnej chrbtice a hlavy. \"Fixovali sme jeho polohu, zabránili ďalším stratám tepla, tlmili bolesť a po stabilizovaní sme ho transportovali na centrálny príjem popradskej nemocnice, \" dodala doktorka Priputníková.
Príčinu dopravnej nehody vyšetruje polícia.
 

Vyberte región